22 de novembre 2007

Ho comprovem el dia d'OJOS NEGROS?

Navarro aconsegueix mesures en favor dels usuaris de la bicicleta
extret del diari digital pàgina26 el dijous, 22 novembre de 2007
El grup parlamentari IU-ICV ha presentat aquest matí, en la comissió de foment i habitatge del Congrés, una Proposició No de Llei sobre l’accés de les bicicletes en els trens dièsel en la línia València-Alt Palància-Terol-Saragossa, que va quedar parcialment interromput quan Renfe va renovar els seus trens.

Isaura Navarro, encarregada de defendre la proposició, ha destacat negativament el vot en contra del grup socialista, encara que finalment s'ha aconseguit l’aprovació gràcies al suport dels altres grups parlamentaris. La diputada va demanar al grup socialista que explicaren els motius pels quals s’oposaven a una iniciativa així, que beneficia a tots els territoris on el turisme rural té gran importància.

Navarro va argumentar que d’aquesta manera, per exemple, es fomentarà el cicloturisme en la via verda d’Ulls Negres-Sagunt o en El Camí de Santiago i es donaran grans facilitats als centenars de ciclistes que utilitzen totes les setmanes la línia València-Alt Palància-Terol-Saragossa per a fer turisme verd.

Segons la diputada d’IU-ICV per València, amb la proposició s’obliga Renfe a tornar a admetre el transport de bicicletes en tots els seus trens d’aquesta ruta i contribuir a seguir amb el programa de Vies Verdes reconegut internacionalment i al qual l'empresa està adscrita.

Així mateix, Isaura Navarro ha destacat que en la comissió s’ha aprovat també la construcció d’un aparcament per a bicicletes en l’Estació del Nord de València, de forma que es contribuirà al foment de l’ús de les bicicletes en la ciutat, d'un forma un transport sostenible.

2 comentaris:

LoveSick ha dit...

La veritat és que Isaura s'ho està currant moltíssim. Això sí, continuem patint la discriminació per als ciclistes, ja ho va escriure Cortàzar fa molt de temps, que et deixen entrar a qualsevol lloc amb les coses més estranyes peò mai amb una bicicleta. En fi. Per cert, una llàstima que com que la bici es el meu únic mitjà de transport no podré anar a veure el vostre concert de Massarojos.

Anònim ha dit...

Si ho comprovem este diumenge ens arrisquem a quedar-nos en València fent una passejada pel riu.

Miquel